Jak a s čím pracujeme
100% RUČNÍ PRÁCE
Kvalitní francouzský základ
Tělo našich výrobků tvoří jedinečná čokoláda rodinného podniku Michel Cluizel. Ten už od roku 1997 systematicky vyhledává nevšední fair trade plantáže a díky dlouhodobé spolupráci i důrazu na kvalitu získává jen ty nejlepší suroviny.
Michel Cluizel si dává záležet na všem, co mu jako profesionálovi projde pod rukama. Proto si nechal patentovat i ochrannou známku „Nobles Ingredients“ která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá pouze čisté kakaové máslo bez rostlinných tuků, aromat či geneticky modifikovaných surovin.
Náplň z pečlivě vybraných surovin
Veškeré náplně si připravujeme sami bez použití jakýchkoliv chemických konzervantů. Jedině tak si skvěle sednou s kvalitní čokoládou Michel Cluizel. Je to i důvodů, proč mají výrobky kratší trvanlivost. Chuť velkých kolekcí i jediné pralinky zkrátka stojí na kvalitních ingrediencích. Ty se snažíme vybírat od těch nejlepších dodavatelů a, pokud to jde, z lokální produkce. Od másla z okolních farem, perfektního lyofilizovaného ovoce od pana Bláhy ze Zábřehu na Moravě, vanilky od DR.VANILKA, čerstvě pražené kávy od pana Brtvy z Kladna, máku z rodinné farmy Křížanových na Vysočině, po moravskou levanduli.
Duše vdechnutá v naší čokoládové dílně
Konzervanty ani konzervativní vzhled v našich čokoládách nenajdete. Celý výrobní proces nám trvá 5 dní a to od přípravy forem, malování, temperace čokolády, přípravy náplní až po vyklepávání hotových pralinek i tabulek. V procesu tvorby se necháváme unášet vlastní fantazií i chutěmi. Vzhled čokolád proto není daný, ale často se může měnit podle aktuálního rozpoložení chocolatiera. Život s La Vie Chocolat je zkrátka jako bonboniéra, nikdy nevíte, jaký zážitek na vás čeká příště.
Tělo našich výrobků tvoří jedinečná čokoláda rodinného podniku Michel Cluizel. Ten už od roku 1997 systematicky vyhledává nevšední fair trade plantáže a díky dlouhodobé spolupráci i důrazu na kvalitu získává jen ty nejlepší suroviny.
Michel Cluizel si dává záležet na všem, co mu jako profesionálovi projde pod rukama. Proto si nechal patentovat i ochrannou známku „Nobles Ingredients“ která v praxi znamená:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků
- třtinový cukr místo cukru řepného
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata
- všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů