Jak a s čím pracujeme

  100% RUČNÍ PRÁCE

Kvalitní francouzský základ

Tělo našich výrobků tvoří jedinečná čokoláda rodinného podniku Michel Cluizel. Ten už od roku 1997 systematicky vyhledává nevšední fair trade plantáže a díky dlouhodobé spolupráci i důrazu na kvalitu získává jen ty nejlepší suroviny.

Michel Cluizel si dává záležet na všem, co mu jako profesionálovi projde pod rukama. Proto si nechal patentovat i ochrannou známku „Nobles Ingredients“ která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá pouze čisté kakaové máslo bez rostlinných tuků, aromat či geneticky modifikovaných surovin.

 

Náplň z pečlivě vybraných surovin

Veškeré náplně si připravujeme sami bez použití jakýchkoliv chemických konzervantů. Jedině tak si skvěle sednou s kvalitní čokoládou Michel Cluizel. Je to i důvodů, proč mají výrobky kratší trvanlivost. Chuť velkých kolekcí i jediné pralinky zkrátka stojí na kvalitních ingrediencích. Ty se snažíme vybírat od těch nejlepších dodavatelů a, pokud to jde, z lokální produkce. Od másla z okolních farem, perfektního lyofilizovaného ovoce od pana Bláhy ze Zábřehu na Moravě, vanilky od DR.VANILKA, čerstvě pražené kávy od pana Brtvy z Kladna, máku z rodinné farmy Křížanových na Vysočině, po moravskou levanduli. 

 

Duše vdechnutá v naší čokoládové dílně

Konzervanty ani konzervativní vzhled v našich čokoládách nenajdete. Celý výrobní proces nám trvá 5 dní a to od přípravy forem, malování, temperace čokolády, přípravy náplní až po vyklepávání hotových pralinek i tabulek. V procesu tvorby se necháváme unášet vlastní fantazií i chutěmi. Vzhled čokolád proto není daný, ale často se může měnit podle aktuálního rozpoložení chocolatiera. Život s La Vie Chocolat je zkrátka jako bonboniéra, nikdy nevíte, jaký zážitek na vás čeká příště.

 0

 
Kvalitní francouzský základ
 

Tělo našich výrobků tvoří jedinečná čokoláda rodinného podniku Michel Cluizel. Ten už od roku 1997 systematicky vyhledává nevšední fair trade plantáže a díky dlouhodobé spolupráci i důrazu na kvalitu získává jen ty nejlepší suroviny.

8ec0433ab7de050cf5453d3b94d649c0

Michel Cluizel si dává záležet na všem, co mu jako profesionálovi projde pod rukama. Proto si nechal patentovat i ochrannou známku „Nobles Ingredients“ která v praxi znamená:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků
  • třtinový cukr místo cukru řepného
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata
  • všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů
 

  

 

Jakub Voboril chocolatier_black - ořez