Náš příběh

Zatímco velké technologické firmy začínají v garážích, mé první výrobky spatřily světlo světa v domku u rodičů ve Voticích. Od března 2019 tady vznikaly pralinky na zakázku pro hotely, kavárny a jako firemní dárky. Stejně jako se rozvíjela naše práce, tak jsme se i my potřebovali posunout dál a ulevit rodičům od hluku kompresoru. Po dlouhém hledání jsme se nakonec usadili v Kladně a vybudovali prostor, který jsme pro náš firemní růst potřebovali jako karamel sůl. Korona vlna s sebou přinesla velké výzvy, ale i nové příležitosti. Konečně jsme se mohli rozhoupat k vytvoření e-shopu a dostat tak pralinky až k vám domů. A co bude dál? Zatím nemáme plnohodnotný kamenný obchod, ale i tak si pro své objednávky můžete přijít osobně a třeba se i podívat  "pod naše ruce". Čas strávený s čokoládou zkrátka není nikdy ztracený.

Kopie návrhu JAKUB


 

 JAKUB “Život je jako pralinkárna. Nikdy nevíš, co ochutnáš”

Jsem hlavou, srdcem, rukama a nyní i jménem naší čokoládovny. Cestu k milovaným pralinkám jsem přitom objevil náhodou. Po angažmá v michelinské PURE C v Holandsku přišla restaurace Salabka v pražské Troji, kde jsem poprvé a zcela nečekaně přičichl k cukrařině. Nádherný svět plný rozmanitosti, kreativity, ale i tvrdé dřiny a disciplíny se mi naplno otevřel a umožnil mi spojit dřívější záliby. Po určité době přišel nápad na vlastní projekt a návštěva francouzské čokoládovny Michel Cluizel rozhodla i o hlavní surovině. V březnu 2019 jsme společně s mou partnerkou Helenou otevřeli zakázkovou pralinkárnu Jakub Zbořil. Při výrobě pralinek můžu upustit uzdu své fantazii. Ať už v designu, technice nebo dokonalém vybalancování chutí - vždy je třeba odvést tu nejlepší práci. Protože se u toho dokážu i bavit, práce se stala mým koníčkem a při ochutnání je to znát.

 


 

 Helča aneb "Z cestovního ruchu do oázy gastro umění" 

I když má Helča plnou náruč práce s naší dcerou Amálkou, je mi stále pravou i levou rukou v provozu celé čokoládovny. Poprvé jsme se potkali v restauraci Salabka v pražské Tróji, kde pracovala jako sommeliérka a zástupkyně manažera. Sommeliérství se věnovala jen pár let. Za tu dobu se ale naučila vnímat opravdu všemi smysly barvy, vůně, chutě, které snoubíme i v pralinkách. Spojení čokolády s různými druhy koření, ovoce, ořechů nebo alkoholu pro ni nepřestává být fascinující! A Amálka? Sice je členkou našeho týmu teprve krátce, ale už teď jí ukazujeme řemeslo, do kterého se jednou může zapojit. ❤️

 


 

 Pavel alias Bob aneb “Kdo hledá, najde se v pralinkách” 

Bob měl k čokoládě celoživotní vztah výhradně jako spotřebitel. Po celou kariéru však pracoval v nejvyšší gastronomii, a to až do doby, než se přidal do našeho týmu. Vzhledem k tomu, že tato práce nabízí nespočet možností, jak se v zaměstnání realizovat, nabídku bez váhání přijal. Náplň jeho sladkých dní je totiž velmi různorodá. Zatímco ráno je účetním, administrativním pracovníkem a čističem forem, odpoledne je tím, který se stará o to, aby čokoládová objednávka bezpečně a v pořádku dorazila až k vám. Bob s vámi také komunikuje osobní předání v naší výrobně a občas vyřizuje vaše požadavky a přání. 

 


 

 Klára aneb "Od HR k sociálním sítím a zpět" 

Klára je členkou našeho týmu od července 2020. Vystudovala VOŠ se zaměřením na lidské zdroje a původní profesí je „HR-istou“. V posledních letech ji za srdce chytly sociální sítě i objevování on-line světa. I proto se považuje za takového chameleona, kterému nevadí opouštět nudné škatulky. Ostatně, stejně jako naše pralinky. Má doma 3 kočky, ale k Eleanor Abernathyové ze Simpsonů má daleko. :) U nás má na starosti sociální sítě, marketing a veškeré spolupráce. Je to veliký dříč a jak sama říká, svět čokolády jí naprosto přirostly k srdci. 

 


 
JAKUB   

 

Jakub Voboril chocolatier_black - ořez

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení