Náš příběh

Zatímco velké technologické firmy začínají v garážích, mé první výrobky spatřily světlo světa v domku u rodičů ve Voticích. Od března 2019 tady vznikaly pralinky na zakázku pro hotely, kavárny a jako firemní dárky. Stejně jako se rozvíjela naše práce, tak jsme se i my potřebovali posunout dál a ulevit rodičům od hluku kompresoru. Po dlouhém hledání jsme se nakonec usadili v Kladně a vybudovali prostor, který jsme pro náš firemní růst potřebovali jako karamel sůl. Korona vlna s sebou přinesla velké výzvy, ale i nové příležitosti. Konečně jsme se mohli rozhoupat k vytvoření e-shopu a dostat tak pralinky až k vám domů. A co bude dál? Zatím nemáme plnohodnotný kamenný obchod, ale i tak si pro své objednávky můžete přijít osobně a třeba se i podívat  "pod naše ruce". Čas strávený s čokoládou zkrátka není nikdy ztracený.

Kopie návrhu JAKUB


 

 JAKUB “Život je jako pralinkárna. Nikdy nevíš, co ochutnáš”

Jsem hlavou, srdcem, rukama a nyní i jménem naší čokoládovny. Cestu k milovaným pralinkám jsem přitom objevil náhodou. Po angažmá v michelinské PURE C v Holandsku přišla restaurace Salabka v pražské Troji, kde jsem zcela nečekaně přičichl k cukrařině o něco více. Nádherný svět plný rozmanitosti, kreativity, ale i tvrdé dřiny a disciplíny se mi naplno otevřel a umožnil mi spojit dřívější záliby. Po určité době přišel nápad na vlastní projekt a návštěva francouzské čokoládovny Michel Cluizel rozhodla i o hlavní surovině. V březnu 2019 jsme společně s mou partnerkou Helenou otevřeli čokoládovnu Jakub Vobořil Chocolatier. Při výrobě pralinek můžu upustit uzdu své fantazii. Ať už v designu, technice nebo dokonalém vybalancování chutí - vždy je třeba odvést tu nejlepší práci. Protože se u toho dokážu i bavit, práce se stala mým koníčkem a při ochutnání je to znát.

 


 

 Helča aneb "Z cestovního ruchu do oázy gastro umění" 

I když má Helča plnou náruč práce s naší dcerou Amálkou, je mi stále pravou i levou rukou v provozu celé čokoládovny. Poprvé jsme se potkali v restauraci Salabka v pražské Tróji, kde pracovala jako sommeliérka a zástupkyně manažera. Sommeliérství se věnovala jen pár let. Za tu dobu se ale naučila vnímat opravdu všemi smysly barvy, vůně, chutě, které snoubíme i v pralinkách. Spojení čokolády s různými druhy koření, ovoce, ořechů nebo alkoholu pro ni nepřestává být fascinující! A Amálka? Sice je členkou našeho týmu teprve krátce, ale už teď jí ukazujeme řemeslo, do kterého se jednou může zapojit. ❤️

 


 

 Pavel alias Bob aneb “Kdo hledá, najde se v pralinkách” 

Bob měl k čokoládě celoživotní vztah výhradně jako spotřebitel. Po celou kariéru však pracoval v nejvyšší gastronomii, a to až do doby, než se přidal do našeho týmu. Vzhledem k tomu, že tato práce nabízí nespočet možností, jak se v zaměstnání realizovat, nabídku bez váhání přijal. Náplň jeho sladkých dní je totiž velmi různorodá. Zatímco ráno je účetním, administrativním pracovníkem a čističem forem, odpoledne je tím, který se stará o to, aby čokoládová objednávka bezpečně a v pořádku dorazila až k vám. Bob s vámi také komunikuje osobní předání v naší výrobně a občas vyřizuje vaše požadavky a přání. 

 


 

 Klára aneb "Od HR k sociálním sítím a zpět" 

Klára je členkou našeho týmu od července 2020. Vystudovala VOŠ se zaměřením na lidské zdroje a původní profesí je „HR-istou“. V posledních letech ji za srdce chytly sociální sítě i objevování on-line světa. I proto se považuje za takového chameleona, kterému nevadí opouštět nudné škatulky. Ostatně, stejně jako naše pralinky. Má doma 3 kočky, ale k Eleanor Abernathyové ze Simpsonů má daleko. :) U nás má na starosti sociální sítě, marketing a veškeré spolupráce. Je to veliký dříč a jak sama říká, svět čokolády jí naprosto přirostly k srdci. 

 


 
JAKUB   

 

Jakub Voboril chocolatier_black - ořez